Droppen stol

Hem / Droppen stol

Droppen stol designades av Arne Jacobsen. Liksom en av hans andra ikoniska designer, fåtöljen Ägget, designades Droppen för att vara en del av inredningen till Köpenhamnshotellet SAS Royal Hotel. Stolen lanserades 1958 och finns att köpa nyproducerad och har också blivit ett samlarobjekt. På den här sidan kan du lära dig mer om stolen Droppen och Arne Jacobsen som arkitekt, och får utöver det rekommendationer på var du kan köpa den online och i fysisk butik, både i original och liknande designer.

Fritz Hansen droppen

Stolen Droppen hör till den kategori av klassiska designmöbler som känns igen även av den som inte är intresserad av möbeldesign. Namnet Droppen fick stolen förstås på grund av dess design som liknar en droppe. Droppen designades av den kände danske möbeldesignern och arkitekten Arne Jacobsen som en del av ett projekt där SAS Royal Hotel i Köpenhamn skulle inredas. Det var också i samband med detta som Jacobsen designade Ägget, som är en annan av hans epokavgörande möbeldesigner. Företaget Fritz Hansen tillverkar Droppen.

Köpa stol Droppen online

Du kan hitta stolen Droppen och liknande möbler hos bland annat dessa butiker.

DPJ Workspace

DPJ Workspace är ett företag baserat i Stockholm som säljer kontorsmöbler för bland annat kontorsmiljöer. Bland de varumärken de säljer finns Fritz Hansen, som tillverkar möbler designade av bland annat Arne Jacobsen. Hos DPJ kan du även teckna avtal för att hyra kontorsinredning.

Nordiska Galleriet

Nordiska Galleriet är återförsäljare för många av världens mest framstående märken inom möbel- och inredningsdesign. De har fysiska butiker i Stockholm och Göteborg, men även försäljning online. I deras sortiment finns inte minst möbler från Fritz Hansen och design av Arne Jacobsen.

Svenssons i Lammhult

Svenssons i Lammhult är en butikskedja som säljer heminredning från fler än 400 märken. De har fysiska butiker i bland annat Stockholm, Göteborg och Malmö. Deras fokus ligger på möbler av hög kvalitet präglade av hantverksskicklighet, däribland möbler från Fritz Hansen.

Länna Möbler

Länna Möbler säljer inredningsdetaljer och möbler från ett handplockat urval av designs av kvalitetsmärken, bland annat Droppen. Deras vision är att bidra till att skapa hem som är inspirerande att leva i. Detta gör de genom att sälja möbler av hög kvalitet ner på detaljnivå. Deras försäljning sker på nätet och i en fysisk butik i Skogås.

Arne Jacobsen fakta

Arne Jacobsen var arkitekt och formgivare som levde mellan 1902–1971. Åren mellan 1943-45 då Danmark ockuperades av Nazityskland tillbringade han i Sverige på grund av att han hade judiskt påbrå. Jacobsen räknas som en av den funktionalistiska stilens mest tongivande företrädare. Han formgav bland annat klassiska designmöbler som Sjuan, Myran, Ägget och Droppen. Alla ikoniska möbler med formgivning som betraktas som tidlös.