Sänggavel Mille Notti

Hem / Sänggavel Mille Notti

Är du på jakt efter en sänggavel från Mille Notti? Mille Notti är ett företag som blivit populära inom segmentet för sovrumsinredning och tillverkar bland annat sängkläder och sänggavlar. På den här sidan kan du läsa om varumärket Mille Notti med fokus på deras uppskattade sänggavlar. Du kan också läsa detaljerade instruktioner för hur du med hjälp av enkla verktyg och metoder själv kan skapa en kopia av en Mille Notti-sänggavel med redskap och verktyg som du kanske redan har hemma.

Varumärket Mille Notti

Mille Notti är ett varumärke som sedan 1991 tillverkat inredningsdetaljer med fokus på sovrum. Det handlar då om bland annat sängkläder, dunprodukter, sängar och frotté tillverkade i material av högsta kvalitet. Förutom den egna webbshopen har Mille Notti inga egna butiker utan deras produkter hittas hos butikskedjor som bland annat Åhléns och Sova.

Köpa Mille Notti sänggavel online

Sova

Sova är en butikskedja som, precis som namnet avslöjar, säljer inredning avsedd för sovrum. Bland dessa finns till exempel sängar från Hästens, Hilding, Ekens och Jensen. Förutom detta säljer de sängkläder, kuddar och annan inredning för sovrum från bland annat Himla, Norsk Dyn, Maze och Mille Notti.

Länna Möbler

Länna Möbler har som målsättning att sälja kvalitetsdesign till bra priser. De har ett heltäckande utbud av inredning för alla tänkbara inomhusmiljöer från världsledande designmärken. Bland andra Fritz Hansen och Mille Notti. De har en fysisk butik i Skogås strax söder om Stockholm och en webbshop.

Göra sänggavel med knappar

Om man är en pysslig person eller vill göra en budgetvariant av sänggavel från Mille Notti kan man göra en egen med enkla medel. Här kan då få inspiration till att göra sänggavel med knappar som liknar originalen från Mille Notti.

Du behöver:

Sänggavel DIY i tyg, detta behöver du:

 • 1 MDF-skiva
 • Vaddering
 • Textillim
 • Häftpistol
 • Tyg
 • Borrmaskin
 • Kniv
 • Knappar
 • Kraftig sytråd
 • Stoppnål
 • Monteringsfästen

Gör så här:

Att göra sänggavel med knappar är enkelt om du har tillgång till utrustningen och materialen i listan ovan. Så här gör du en DIY sänggavel i sammet eller något annat tyg samt knappar:

 1. Mät ut en MDF-skiva som passar din säng. Du kan få hjälp med att såga till denna på ett byggvaruhus.
 2. Limma och häfta på vadderingen på MDF-skivans framsida, häfta i kanterna.
 3. Fäst tyget, välj ett tyg som passar stilen i ditt sovrum. Det kan vara ett mönstrat tyg, eller t.ex. sammet. Använd häftpistol för att fästa tyget på gavelns baksida.
 4. Använd kniv för att göra hål i vadderingen där du vill att knapparna ska sitta. Använd sedan borrmaskinen för att borra genom MDF-skivan på samma ställen.
 5. Fäst knapparna med sytråden och stoppnålen.
 6. Montera sänggaveln i sängens huvudända med monteringsfästen.

Vill du läsa mer om andra möbler som har en klassisk design och som är omåttligt populär fortfarande trots att de introducerades för flertalet år sedan, så kan vi rekommendera fåtöljen Ägget och stolen Droppen. Eller varför inte köpa inredningsdetaljer som förgyller hemmets inredning, exempelvis klassiska designlampor eller mattor?